Linkblog

Friss topikok

  • attilakristo_: Nagyon sok rossz példa van sajna, és nagyon egyetértek a poszt tartalmával/következtetéseivel :) (2013.03.10. 15:57) Kreatív, kreatív háttér nélkül
  • euro_állás: Örök visszatérő vitatéma. És a szórólapozás még mindig "él és virul", egyszerűen megkérdőjelezhete... (2012.01.13. 15:38) Szórólap vs. Google Adwords
  • Rung András: jó, megnézem a vaterát, azt már úgyis vizsgálgattam korábban:) Hát igen az origónál a beharangozá... (2009.01.13. 11:11) Fejlemény az árukeresők vizén - Arukereso.hu és az Origo Zrt.
  • kozma László: Tisztelt Szűcs Atilla Úr Szeretnénk weblapunkat a yandex és rambler oldalakra regisztráltatni a k... (2008.11.30. 10:31) Yandex vs. Google
  • Szűcs Attila: Természetesen, de már ment mailben is a válasz :) (2008.09.08. 22:55) Aranyos márketing

Szűcs Attila blogja

Vélemények tőlem másnak, nagyvilágnak

Napi megjegyzés

Én csak próbálok rájönni merre van a kitaposott ösvény

Szűcs Attila

Szűcs Attila

Clicky

Hirdetéses

Címkék

adsense (1) adwords (2) általános (1) analytics (4) aport (1) árukereső (3) banner (3) blog (2) brand (1) bulvár (1) cseh (1) design (2) ecommerce (5) első (1) first (1) google (9) hatékonyság (3) honlap (3) index (2) microsoft (1) msn (1) origo (1) orosz (1) politika (1) rambler (1) reklám (1) rtl (1) seo (2) sziget (1) szórólap (1) újság (1) usability (1) webshop (3) wembester (1) yahoo (1) yandex (3) youtube (1) Címkefelhő

Yandex vs. Google

2007.07.17. 10:15 Szűcs Attila

Lassan egy éve szerencsém van az orosz internetes piacot tanulmányozni, amely őszintén sok kellemes meglepetést okozott. Persze megvoltak a személyes sztereotípiáim az oroszokról, viszont miután sikerült a kelleténél jobban elmélyülni a keleti birodalom internetes kereskedelmébe egyre inkább változott a nézetem.

A jelenlegi internet-populációról pontos adatokat nem találtam, de egy 2003-as adat(Internetwoldstats) szerint 23,700,000 ember elégíti ki információ éhségét a rendkívül csekély 23%-os internet-penetráció mellett. Ezek a számok már biztosan pozitív irányba változtak a mostani helyzethez képes, de még így is horribilis adatok nekünk magyaroknak. A rohamos fejlődés mellé szükség volt egy tényleges minőségi keresőre, melyek közül kiemelhető a Yandex. A másik helyi keresőt - Rambler - jócskán megelőzve áll a keresők élén és ami érdekesebb számunkra, hogy a Google orosz képviseletét is földbe döngöli. Egyébként a Yandex nagyon jó stratégiát választva, először csak a helyi piacon erősítette meg szerepét, majd a volt Szovjetuniós államok cirill karaktereit is kényelmesen beindexelve adott egyre relevánsabb találatokat. A Google már egy Yandex által beidegződött piacra tört be, így számukra izzasztó munka lesz a patrióta oroszt "rábírni", hogy használjon esetleg jobb szolgáltatást. Mindenesetre az amerikai óriás elért egy olyan pozíciót, amellyel már beleszólhat az ottani kereső-háborúba, hiszen már nem sokkal van lemaradva(az Alexa ad némi információt, viszont csalóka a Yandex többszörös előnye, hiszen ez a mutató tartalmaz más egyéb szolgáltatását is).

A helyi SEO fórumok egyik neves képviselője a Searchengines egyik leglátogatottabb és legvitatottabb topikjai a Googlere vagy Yandexre való optimalizálás. Hiába többnyire azonos elveken haladnak, a kisebb különbségek mégis meghatározzák a top pozíciókat a keresési találatok között.

Érdekes figyelemmel követni egy ekkora országban a Google tevékenykedését, hiszen itt pozíciót kiharcolni már a nagy győzelmek közé tartozik, bár nem tartom lehetetlennek a küldetést. A Google-nek először a kapitalista nagyhatalom jelzőjét kellene elradíroznia az Oroszok körében és egyre inkább nagyobb számú helyi képviselőkre gyúrni, így talán sikerül a Yandex orra elől elhalászni a látogatókat.

1 komment

Címkék: google seo orosz yandex rambler aport

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsattila.blog.hu/api/trackback/id/tr88119486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozma László 2008.11.30. 10:31:03

Tisztelt Szűcs Atilla Úr

Szeretnénk weblapunkat a yandex és rambler oldalakra regisztráltatni a kérdésem az lenne hogy ön foglalkozik e vele.

Várom megtisztelő válaszát.

Tisztelettel:
Kozma László

süti beállítások módosítása