Linkblog

Friss topikok

  • attilakristo_: Nagyon sok rossz példa van sajna, és nagyon egyetértek a poszt tartalmával/következtetéseivel :) (2013.03.10. 15:57) Kreatív, kreatív háttér nélkül
  • euro_állás: Örök visszatérő vitatéma. És a szórólapozás még mindig "él és virul", egyszerűen megkérdőjelezhete... (2012.01.13. 15:38) Szórólap vs. Google Adwords
  • Rung András: jó, megnézem a vaterát, azt már úgyis vizsgálgattam korábban:) Hát igen az origónál a beharangozá... (2009.01.13. 11:11) Fejlemény az árukeresők vizén - Arukereso.hu és az Origo Zrt.
  • kozma László: Tisztelt Szűcs Atilla Úr Szeretnénk weblapunkat a yandex és rambler oldalakra regisztráltatni a k... (2008.11.30. 10:31) Yandex vs. Google
  • Szűcs Attila: Természetesen, de már ment mailben is a válasz :) (2008.09.08. 22:55) Aranyos márketing

Szűcs Attila blogja

Vélemények tőlem másnak, nagyvilágnak

Napi megjegyzés

Én csak próbálok rájönni merre van a kitaposott ösvény

Szűcs Attila

Szűcs Attila

Clicky

Hirdetéses

Címkék

adsense (1) adwords (2) általános (1) analytics (4) aport (1) árukereső (3) banner (3) blog (2) brand (1) bulvár (1) cseh (1) design (2) ecommerce (5) első (1) first (1) google (9) hatékonyság (3) honlap (3) index (2) microsoft (1) msn (1) origo (1) orosz (1) politika (1) rambler (1) reklám (1) rtl (1) seo (2) sziget (1) szórólap (1) újság (1) usability (1) webshop (3) wembester (1) yahoo (1) yandex (3) youtube (1) Címkefelhő

A szemtelen valóság

2007.10.11. 10:41 Szűcs Attila

Egy újabb árukeresős funkció, amelyhez most már nincs szükség a webes mivoltához.

Kéremszépen szemtelennek kell lenni a mai világban, ha igazán segíteni akarjuk a látogatót, hogy mit-mennyiért-hol vásároljon meg. A Hordozható Árukereső igazi csemege lesz az ekommersz piacon. A telepítés után, csendben megpihen systray ikonjaink között bevetésére várva, amíg nem böngésszük egy webshop ajálnatai között. Miután egy előnyösebb ajánlat szerepel az árukeresőn egy kis ablak ugrik elő monitorunk jobb alsó részén, amely jelzi az előnyösebb árat.







Persze ha egy webshop tulajdonos nem akarja, hogy az ő oldalát böngészve mutogassa nekünk az előnyösebb árat, akkor jobbnak kell lennie az árukeresőn talált legolcsóbb ajánlattól...és ez ellen nehéz lesz harcolni.

Hamar konstatálhatjuk a helyzetet, hogy nem minden webáruháznak kedvez az új program, de mint már említettem szemtelennek kell lenni a mai világban!

5 komment

Címkék: árukereső

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsattila.blog.hu/api/trackback/id/tr53193142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernő · http://www.webseo.hu 2007.11.01. 12:58:02

Már elnézést, de a szemtelen az nem egyenlő az öngyilkos hülyével... aki 5% haszonkulccsal árulja a neten a termékeit.

Ezt már nagyon régen megmondták, hogy az árverseny nem megoldás! Nem megoldás arra, hogy ügyfeleket szerezzünk és főleg azért, mert az ilyen ügyfél akit csak az ár érdekel, az legközelebb is oda fog menni, ahol a legolcsóbb a termék és nem nézi azt, hogy az adott webáruház/kereskedő milyen.

Hosszú távon a vevőnek sem jó, mert 5%-10%-os haszionkulccsal olyan szolgáltatást is általában.

Csak azért írtam ide most, mert véleményem szerint EZ NEM szemtelenség, hanem eszetlen hülyeség. Mint fogyasztó persze, hogy a legolcsóbb árakra törekszem, de valahol azért meg kellene húzni a határt, a hülye árversenyspirál egyik oldalnak sem érdeke...

Szűcs Attila · http://twitter.com/szucs_attila 2007.11.01. 13:30:43

Sajnos Ernő egy kicsit félreértetted...nem a webshopok szemtelenségére gondoltam, hanem az Árukereső megoldására, ahogyan megmutatja a progi az árakat a webshopok böngészésénél.

Egyébként jogos, amit írsz. Nem az árakra kellene hajtani a webáruházaknak, hanem a minőségi ügyfélszolgálatra esetleg hűségpontokra miegymásra. Talán még több visszatérő vásárlója lenne...

Üdv
Szűcs Attila

Ernő · http://www.webseo.hu 2007.11.01. 18:03:30

Jól értettem, csak akkor nem fejeztem ki magam jól. Szóval igen az Árukereső szemtelensége ez, de véleményem szerint ez nem jó irányba mozdítja el a piacot.

Bár mondjuk mindenki saját felelősségére telepíti az alkalmazást, tehát mindenki magára vessen :)

mark.hu · http://mark.hu 2007.12.20. 18:49:40

Kedves Ernő!

Azt gondolom, hogy önmagában azt tudni, hogy máshol egy adott termék ára olcsóbb egyáltalán nem jelenti azt, hogy ott kell megvenni, de hasznos tudni.

Úgy gondolom, hogy ez a szolgáltatás Neked, mint felhasználónak lehet igazán hasznos.

Üdv:
Petényi Márk

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2008.02.01. 07:27:48

Szerintem briliáns ötlet! bár nem vagyok az a felhasználó aki a legigénytelenebb helyen is megvesz valamit, mert ott a legolcsóbb, de mindenképp hasznos tájékoztató... tudni róla. Mert azért a kereskedők között is vannak ám pofátlanok! :)

+ lehetne ezt még fejleszteni is, mert ugye nem az ár az egyetlen szempont.

süti beállítások módosítása